Meteen naar de inhoud

Duikreis Malediven

De Malediven staan hoog op het verlanglijstje bij vele duikers vanwege de grote diversiteit in het onderwaterleven en de kleurrijke koraalriffen. De duikstekken behoren dan ook tot de beste ter wereld. Je kunt hier onder andere mantaroggen, diverse haaien en walvishaaien tegenkomen. Je krijgt gegarandeerd veel kleine én grote dieren te zien. Daarnaast kun je ook op avontuur tijdens een spannende wrak- of nachtduik. 

De temperaturen op de Malediven schommelen tussen de 25 en 33°C. De watertemperatuur varieert nog minder en blijft tussen de 26 en 30°C. Het zicht onder water is het hele jaar door uitstekend en zelden minder dan 20 meter. Minder zicht wordt meestal veroorzaakt door grote scholen plankton. Deze plankton trekt daarentegen wel weer veel dieren aan wat zeer indrukwekkende duiken oplevert. 

De Malediven zijn het gehele jaar door een prachtige duikbestemming. De allerbeste reistijd voor duiken is van december tot mei. In deze periode neemt de wind af, wat zorgt voor een kalme, comfortabele zee.

We werken samen met het 5-sterren PADI-duikcentrum Other Divers op het paradijselijke lokale eiland Dhiffushi, gelegen in de centrale Malediven. Deze locatie is geschikt voor alle niveaus van duikers. De ervaren instructeurs en gidsen nemen je graag mee in de kleurrijke onderwaterwereld, en indien gewenst is er de mogelijkheid om je duikopleiding verder uit te breiden.

Reisprofiel

Duur
14 dagen
Prijs
€1850
Water temperatuur
26 - 30°C
Aantal duiken
10
Aankomst
Malé
Accommodatie
Guesthouse
Maaltijden
Ontbijt, lunch, diner
Seizoen
Het hele jaar

Hoogtepunten van de reis

Reisoverzicht

Tijdens deze reis wordt je getransporteerd naar een waar paradijs op aarde. De stranden zijn prachtig, het zeewater is perfect van temperatuur en de palmbomen wuiven je tegemoet. Je geniet niet alleen van de prachtige omgeving, maar ook van een authentieke eilandervaring  doordat we op een bewoond eiland verblijven in een kleinschalig guesthouse. In tegenstelling tot de resorts ervaar je hier het dagelijkse leven van de bewoners van dichtbij.  Op die manier steunen we ook heel concreet de lokale bevolking.

Verspreid over de reis zul je 10 duiken gaan maken. Je wordt per boot getransporteerd naar de duikstek waar je samen met een ervaren gids te water zult gaan. De moeilijkheidsgraad van de duiken is volledig afhankelijk van jou ervaring en wensen. Dit alles kan ter plekke besproken worden met onze medewerkers. Tijdens deze reis is er afhankelijk van je niveau als duiker ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een wrak-, nacht- en haaienduik. Tussen al deze onderwaterpracht door heb je tijd om te genieten van het prachtige uitzicht boven water. Zo nemen we je graag mee op een boottocht om een van de vele dolfijnenpods te spotten die rond het eiland zwemmen. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om mee te gaan tijdens een vistrip met de locals. Ze vissen hier op traditionele wijze met handlijnen tijdens zonsondergang.

Als je tussen de duiken door nog extra activiteiten wilt ondernemen is het mogelijk om deze tegen een meerprijs bij te boeken. Denk bijvoorbeeld aan jetskiën, kajakken, paddle boarden en wake boarden. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je het liefst nog meer tijd onder water doorbrengt, daarom kun je ook altijd nog extra duik- en snorkelexcursies boeken. De kosten hiervan worden op locatie afgerekend.

Wij hebben samen met onze lokale partner een reis samengesteld die een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding biedt. Voor deze prijs heb je niet alleen een zeer complete duikvakantie in de Malediven, maar ervaar je tegelijkertijd ook de heerlijk ontspannen sfeer die heerst op de eilanden. Je krijgt dus eigenlijk een zon- en duikvakantie in één. Grijp nu je kans om deze wonderbaarlijke duikbestemming van je bucketlist af te strepen!

Inbegrepen in de reis

Exclusief

Belangrijke informatie

5/5
5/5

Boek hier je duikreis!

Vul hieronder je gegevens in:

Lege ruimte van 50% breedte
Lege ruimte van 50% breedte
Lege ruimte van 50% breedte

Voer hier je adres in:

Lege ruimte van 50% breedte
Lege ruimte van 50% breedte
Lege ruimte van 50% breedte
Lege ruimte van 50% breedte

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant www.sto-garant.nl/downloads.