Accomodatie
We verblijven in diverse comfortabele guesthouses die op de route van onze rondreis liggen. Elke kamer is voorzien van airconditioning en er is wifi aanwezig. Houdt er wel rekening mee dat de kwaliteit van de wifi in Sri Lanka erg wisselend kan zijn. Elke kamer is voorzien van een badkamer en toilet. Omdat we in een kleinschalige accommodatie verblijven deel je tijdens de groepsreis een kamer met een of twee reisgenoten van hetzelfde geslacht. De kamers worden verdeeld aan de hand van de grootte en samenstelling van de groep.
Vlucht
Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van je vliegtickets. We raden aan om op tijd te boeken om hoge prijzen te voorkomen. Ook kan het lonen om vanaf een kleinere luchthaven te vertrekken, zoals Düsseldorf of Brussel. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je al op reis bent en als volgende bestemming één van onze pakketten boekt. Dan reis je vanaf een luchthaven naar keuze.
Vluchten vanuit Nederland of België naar Sri Lanka hebben altijd minimaal 1 overstap. Let dus goed op dat de overstaptijd niet extreem lang is wanneer je boekt.
Wij raden aan om te vliegen met Emirates, Turkish Airlines of Qatar Airways vanaf Düsseldorf International Airport. Deze luchtvaartmaatschappijen hebben vaak de beste aansluitingen. Het staat je natuurlijk vrij welke keuze je hierin maakt. Als je vragen hebt of ondersteuning zoekt bij het vinden van een vlucht, neem dan gerust contact met ons op.
Transfer
Bij aankomst op het vliegveld in Colombo staat onze persoonlijke Engelstalige gids klaar om ons naar het eerste guesthouse te brengen. We maken samen met onze gids de gehele rondreis in een tourbus met airco. Ook je transfer naar het vliegveld is door ons geregeld. Jij hoeft dus alleen maar te genieten van het uitzicht langs de routes.
Maaltijden
Tijdens deze rondreis zijn alle maaltijden inbegrepen, dat betekent onbijt, lunch en diner. Sri Lanka heeft een heerlijke keuken die vooral bestaat uit verschillende curry’s en rijstgerechten. Houd er rekening mee dat de hoofdmaaltijd in Sri Lanka bestaat uit rijst, ook tijdens de lunch. Uiteraard kun je er altijd voor kiezen om zelf eten of snacks te kopen bij een van de restaurantjes of winkeltjes.
Hoewel er in veel situaties rekening gehouden kan worden met speciale diëten, is het wel belangrijk om te beseffen dat je in een ander land bent waar de kennis over allergieën mogelijk beperkt is. In deze situatie raden we dan ook aan om zelf eventueel wat basisproducten mee te nemen zoals bijv. muesli.
Tijdens het reizen kan het gebeuren dat je darmen wat van slag raken door de verandering van ritme, klimaat en voedsel. Het is altijd raadzaam om een reisapotheekje mee te nemen om op dit soort situaties voorbereid te zijn.
Vaccinaties
Er zijn geen verplichte vaccinaties voor deze reis. Wel worden er een aantal vaccinaties aangeraden. We raden onze reizigers altijd aan om goed voorbereid op reis te gaan. Zo voorkom je nare verrassingen. Neem voor informatie contact op met de GGD of je huisarts.
In bepaalde gevallen is een inenting tegen gele koorts verplicht.
Verzekering
We raden je aan om voor deze reis de juiste reisverzekering af te sluiten. Wij als reisorganisatie zijn niet verantwoordelijk voor schade aan persoon of bezittingen.
Visum
Voor je reis naar Sri Lanka is het noodzakelijk om een elektronisch visum aan te vragen. Dit geldt voor zowel Nederlandse als Belgische reizigers. De kosten van het visum zijn ongeveer 48 euro. Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van je visum. We kunnen je als reisorganisatie niet helpen met het invullen van het formulier.
De officiële website voor het aanvragen van je visum vind je hier.
Culturele info
Je gaat in Sri Lanka ongetwijfeld een geweldige tijd tegemoet, en je wordt ondergedompeld in een compleet andere cultuur. Dit betekent dat er ook momenten zullen zijn waarin we ons aan moeten passen aan de lokale gebruiken.
In principe ben je vrij om te dragen wat je wilt. Let echter wel op dat wanneer we een tempel, moskee of kerk bezoeken, de kleding over de knie moet vallen en ook de schouders bedekt moeten zijn. Dit geld voor zowel mannen als vrouwen. Neem dus altijd een sjaal of doek mee in je rugtas. Bij het bezoeken van een tempel dien je je schoenen/slippers ook uit te doen. De tegels of het zand kunnen erg warm worden, dus raden we aan om een paar sokken mee te nemen. Je mag een tempel namelijk wel met sokken betreden.
Foto’s maken is overal toegestaan, maar let wel op één belangrijke regel: ga nooit met je rug naar de heilige Boeddha staan. Maak dus geen selfies met een Boeddha beeld. Dit wordt als zeer respectloos ervaren door de lokale bevolking.
Verder is het van belang dat je flexibel en geduldig bent. In Nederland zijn we erg stipt, maar dit is in Sri Lanka allemaal net even wat anders. Uiteraard zorgt de lokale gids ervoor dat alles zoveel mogelijk in goede banen geleid wordt. Als je deze verschillen in acht neemt weet jij waar je aan toe bent, en voelt de lokale bevolking zich gerespecteerd tijdens ons bezoek.
Handige weetjes
In Sri Lanka worden er verschillende talen gesproken, waarbij Singalees de officiële taal is van Sri Lanka. Overigens spreken de meeste Singalezen ook goed Engels.
In Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Rupee (LKR). De koers kan wat wisselen, maar over het algemeen staat 1 euro gelijk aan 190 Rupee. Wisselen in Nederland is af te raden omdat je maar 5000 rupees mag invoeren vanuit het buitenland. Het is daarnaast ook voordeliger om geld op te nemen in Sri Lanka zelf. Zorg wel dat je voor vertrek je pinpas geschikt maakt voor wereldbetalingen. In Sri Lanka kun je op veel plekken gewoon pinnen, maar het is handig om op het vliegveld alvast wat geld op te nemen. Kies daarbij altijd voor de wisselkoers van je eigen bank, dit is namelijk een stuk goedkoper.
Het geven van fooi is gebruikelijk, houdt hier dus ook rekening mee door altijd (een beetje) contant geld op zak te hebben. In toeristische plaatsen is afdingen niet ongebruikelijk. Blijf daarbij wel altijd respectvol.
In Sri Lanka heb je een reisstekker voor het Verenigd Koninkrijk (type G) of een universele wereldstekker nodig. De netspanning in Sri Lanka is 230 V en de frequentie is 50 Hz. De netspanning is hetzelfde als in Nederland, dus je kan jouw elektrische apparaten gewoon gebruiken.
Er komt geen malaria voor in Sri Lanka, maar de muggen kunnen wel andere ziektes overdragen. Zorg daarom dat je goed beschermd bent door je regelmatig in te smeren met DEET en bedekkende kleding te dragen.
In Sri Lanka is het 4,5 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het 3,5 uur later.
Garantiefonds
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).